0

Pandora lanceert eind dit jaar nieuwe muziekdienst

Pandora is in Amerika een grote aanbieder van online radio via een speciale streaming muziek applicatie. Aan het einde van dit jaar wil het bedrijf zich naast radio ook gaan richten op on-demand streaming muziek.

Hiermee wordt Pandora de zoveelste concurrent van Apple en Spotify. 6 December zal Pandora tijdens een speciaal event in New York meer bekendmaken over de nieuwe muziekdienst van het bedrijf.

Pandora komt met nieuwe streaming muziekdienst.

Pandora komt met nieuwe streaming muziekdienst.

Ondanks het feit dat pas 6 december officieel nieuws bekend wordt gemaakt lijken een aantal zaken nu al duidelijk. Zo zal Pandora haar nieuwe muziekdienst in de loop van volgend jaar gaan uitrollen via nieuwe applicaties voor zowel iOS als Android.

Verder zal Pandora Premium volledig on-demand gaan worden. Dit betekent dat gebruikers van deze betaalde streaming muziekdienst altijd zelf kunnen kiezen welke muziek ze willen horen. Uiteraard is dit absoluut niet nieuw: zowel Spotify als Apple Music bieden sinds hun lancering on-demand streaming aan.

Streaming muziek in de vorm zoals Pandora het volgend jaar gaat aanbieden is voor het bedrijf wel nieuw. In Amerika is Pandora al jarenlang de grootste aanbieder van online radio via speciale applicaties en via een website. Deze dienst kent momenteel ook al een Premium-versie. Met Pandora plus is het nu ook al mogelijk om muziek te downloaden en om leuke tracks nog eens te beluisteren.

In de loop van volgende maand zal het bedrijf meer details onthullen over de precieze vorm van de nieuwe streaming muziekdienst van Pandora. Volgens de CEO van het bedrijf zal muziek streamen via het nieuwe Pandora leuker en beter zijn dan via de concurrentie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.