0

Ondanks recordomzet leidt Spotify nog steeds verlies

Muziek streaming bedrijf Spotify heeft in 2014 meer dan 1 1 miljard dollar omgezet. Ondanks deze record omzet leidt het bedrijf in streaming muziek nog steeds verlies. Vooral het grote aantal mensen dat gratis muziek streamt met behulp van Spotify Free is daar de oorzaak van. Slechts 25% van alle Spotify gebruikers betaalt voor een Spotify Premium abonnement.

Vergeleken met een jaar eerder steeg de omzet met 45%. In 2013 zette Spotify namelijk 746 miljoen dollar om. Het verlies onder de streep steeg echter ook flink. In 2013 leed Spotify 56 miljoen dollar verlies terwijl in 2014 162 miljoen dollar verlies geboekt werd. Negentig procent van de omzet die Spotify wist te behalen is afkomstig uit de verkoop van Spotify abonnementen. De resterende omzet is afkomstig uit de verkoop van audio-reclames binnen muziek streams.

Een van de oprichters van Spotify, Martin Lorentzon, laat in een reactie weten dat Spotify uiteindelijk winstgevend gaat worden. Vooral het vergroten van het bereik van Spotify in combinatie met het verbeteren de marges zal winst gaan opleveren. Ook laat hij weten dat gratis muziek streaming met Spotify essentieel is voor het winstgevend maken van het bedrijf. Hoe meer mensen muziek streamen met Spotify hoe sneller ze een betaald abonnement afsluiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.