0

Omzet uit streaming muziek verdubbeld; digitale downloads in de min

De Nederlandse muziekindustrie vaart wel bij de opkomst van streaming muziekaanbieders. De totale omzet van de online muziekdiensten was over de eerste 6 maanden van dit jaar ruim 50% hoger in vergelijking met vorig jaar. 

In de eerste zes maanden van 2015 werd rond de 20 miljoen euro verdiend aan abonnementen op online muziekdiensten. De eerste zes maanden van dit jaar bedroeg diezelfde omzet ruim 40 miljoen euro. Vooral Apple Music lijkt verantwoordelijk voor die forse groei.

De NVPI meldt dat de omzet uit streaming muziek met maar liefst 50% is gegroeid.

De NVPI meldt dat de omzet uit streaming muziek met maar liefst 50% is gegroeid.

Ook de omzet uit fysieke geluidsdragers groeide licht. Toch is deze omzet voor het eerst in de geschiedenis lager dan de omzet uit streaming muziek. Nederlanders gaven in totaal ruim 27 miljoen euro uit aan fysieke geluidsdragers. Vooral LP’s op vinyl waren goed voor deze omzet.

Naast het succes van Apple Music droegen ook grote releases van zowel internationale als nationale artiesten bij aan het succes van streaming muziek. Onder andere het laatste album van David Bowie, Blackstar, als albums van Beyonce en Justin Bieber waren erg succesvol. Maar ook de rappers van Broederliefde, meidengroep K3 en Ronnie Flex deden het goed op Spotify en Apple Music.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.