0

Nieuwe streaming muziekdienst van Apple moet succesvol zijn

Apple doet er alles aan om van haar eigen streaming muziek dienst een succes te maken. Momenteel heeft Apple haar pijlen gericht op diensten waar gebruikers gratis muziek kunnen streamen. Het bedrijf zet grote platenmaatschappijen onder druk om hun muziek van deze gratis muziekdiensten af te halen. Onder andere Spotify Free, de gratis variant van Spotify Premium is een van de gratis streamingdiensten waar labels hun muziek vanaf moeten halen volgens Apple.

Apple zet de platenmaatschappijen onder druk haar nieuwe muziek streamingdienst Beats Music prominenter te kunnen profiteren. Omdat het onder druk zetten van andere bedrijven illegaal kan zijn onderzoekt het Amerikaanse Hof van Justitie momenteel in hoeverre de stappen van Apple legaal zijn. Spotify heeft namelijk toestemming van labels en artiesten om muziek zowel via Premium als Free aan te bieden.

Ook Youtube staat onder de belangstelling van Apple. De populaire streaming-video en muziek website biedt alleen maar gratis muziek streams aan. Apple zou het grote platenlabel Universal gevraagd hebben om al haar muziek van Youtube af te halen. De inkomsten die Universal vervolgens zou mislopen, Youtube betaald namelijk wel voor gratis streaming (net zoals Spotify), wil Apple compenseren.

Beats Music en Tidal

Apple werkt hard aan haar eigen streaming dienst die wordt gebouwd op het onlangs aangekochte Beats Music. Apple zal Beats Music geen gratis variant laten aanbieden. Beats Music zal waarschijnlijk twee varianten krijgen: een van 10 dollar per maand en een van 15 dollar per maand voor streaming in hoge kwaliteit.

Om haar concurrenten minder populair te maken vertraagt Apple ook de updates van concurrerende muziekdienst op iOS. Onder andere Tidal is daar de dupe van, updates voor de Tidal app in iOS komen met grote vertraging binnen. Ook artiesten die nieuwe muziek via Tidal aanbieden hebben te maken met beleid van Apple. Zo werd een nieuwe track van Rihanna pas dagen nadat deze via Tidal was uitgebracht via iTunes aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.