0

Nieuwe albums niet meer gratis op Spotify

Spotify lijkt te zwichten onder de druk die grote platenlabels uitoefenen op de grootste aanbieder van online muziek. Nieuwe albums van populaire artiesten zullen zeer binnenkort alleen nog maar beschikbaar zijn voor betalende gebruikers. Klanten die Spotify Free gebruiken vissen hiermee achter het net: zij kunnen alleen nog gratis muziek streamen van minder populaire artiesten.

Spotify overweegt gratis muziek streaming van nieuwe muziek af te schaffen.

Spotify overweegt gratis muziek streaming van nieuwe muziek af te schaffen.

Spotify ligt al geruime tijd in de clinch met grotere platenlabels. Zij zijn van mening dat artiesten inkomsten mislopen doordat gebruikers van Spotify Free gratis luisteren naar de nieuwste albums en losse tracks. Met name Warner, Sony en Universal zijn al langer van mening dat Spotify misbruik maakt van haar machtspositie als marktleider op streaming muziekgebied. Maar daar lijkt nu dus verandering in te gaan komen.

De belangrijkste reden voor Spotify om toch over te stappen op een model waarbij niet alle muziek beschikbaar is op Spotify Free lijkt een financieel motief te zijn. In ruil voor een beperking van het aanbod aan nieuwe muziek op de gratis variant van Spotify lijkt het bedrijf een deal bedongen te hebben waarbij over alle muziek die aangeboden minder betaald hoeft te worden. En daardoor zal Spotify meer omzet en winst behalen; dat is uiteraard goed nieuws voor de aandeelhouders die bij de komende beursgang van Spotify aandelen gaan kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.