0

Nieuw Spotify alternatief: Muziek streamen met Beats Music

Spotify heeft er vanaf 21 januari weer een concurrent bij. Op die datum zal in Amerika het bedrijf Beats Electronics (bekend van de koptelefoons) namelijk haar streaming muziekdienst Beats Music lanceren. Volgens Beats Music zelf verschilt haar dienst van Spotify, Deezer en andere streamingdiensten door de manier waarop gebruikers tijdens het luisteren van muziek geassisteerd worden bij het bepalen van een nieuwe track.

Beats Electronics werkt al langere tijd aan haar online muziek dienst. Zo werd vorig jaar al ruim 60 miljoen dollar bijeen gehaald om de dienst te ontwikkelen. In de verklaring die het bedrijf deed uitgaan werd aangekondigd dat de muziekdienst (die ontwikkeld werd onder de naam Daisy) klaar is voor een publieke release. Vanaf 21 januari kunnen Amerikanen muziek streamen via Beats, in andere landen zal de release snel volgen.

Prijs

Beats Music kan alleen gebruikt worden in combinatie met een betaald abonnement. Gratis muziek streamen zal dus niet mogelijk zijn. De prijs voor een abonnement op Beats bedraagt 10 dollar per maand. Dat bedrag is gelijk aan de kosten van concurrerende diensten als Deezer, Rdio en Spotify. Gebruikers van Beats Music zullen muziek kunnen streamen uit de gigantische collectie van het bedrijf. Momenteel zitten daar ruim 20 miljoen tracks in. Via Beats Music zal ook mogelijk zijn om muziek te downloaden om deze op een later moment af te spelen.

De applicatie om muziek te streamen via Beats Music zal tegelijkertijd worden uitgebracht voor alle grote mobiele systemen. Zo zijn uiteraard Android en iPhone apps beschikbaar maar ook Windows Phone gebruikers kunnen muziek streamen via Beats. Daarnaast zal de dienst via de webbrowser te gebruiken zijn. Tenslotte heeft Sonos laten weten dat haar streaming muziekspelers ook Beats gaan ondersteunen. Of en zoja wanneer Beats Music in Nederland beschikbaar zal komen is nog onbekend. Het lijkt echter zeer waarschijnlijk dat Beats Music ook in Nederland beschikbaar zal komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.