0

Neemt Apple Music Tidal over voor meer exclusieve muziek?

Wordt Tidal overgenomen door Apple Music?

Wordt Tidal overgenomen door Apple Music?

Tidal is in Amerika de op twee na grootste aanbieder van streaming muziek. Vooral dankzij goede deals met artiesten en labels waarmee Tidal exclusieve titels aan haar muziekcatalogus kan toevoegen sluiten veel Amerikanen een abonnement af bij het streaming muziekbedrijf van rapper Jay-Z.

Het succes van Tidal valt ook de concurrentie op: als de geruchten kloppen is Apple Music zo gecharmeerd van het Tidal en haar werkwijze dat het moederbedrijf van Apple Music, Apple, rond de 500 miljoen euro over heeft voor Tidal. Mocht de overname doorgaan dan is Jay-Z na Dr. Dre de tweede rapper die dankzij Apple mega-rijk is geworden.

Naast de uitgebreide catalogus die Tidal dankzij haar goede strategie heeft opgebouwd zal Apple ook op een andere manier erg profiteren van de mogelijke overname van het bedrijf. Tidal is namelijk een van de grootste aanbieders van loss-less muziek. Mensen die muziek willen streamen in hoge kwaliteit kunnen momenteel alleen bij Tidal terecht.

Tot slot zal Apple ook blij zijn met het aantal betalende gebruikers van Tidal. Volgens de meest recente publicatie van Tidal heeft het bedrijf momenteel rond de 3 miljoen betalende gebruikers wereldwijd. Dat aantal valt in het niet bij het aantal betalende gebruikers van Spotify en Apple Music. Toch is elke klant die betaalt voor het streamen van muziek er eentje. En dat komt Apple Music natuurlijk prima van pas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.