0

Muziekherkenningsapp Shazam meer dan 1 miljard keer gedownload

Shazam heeft via haar blog laten weten dat gelijknamige de software voor muziekherkenning die het bedrijf ontwikkeld meer dan 1 miljard keer is gedownload. Verder maakte het bedrijf ook bekend een recordwinst te hebben geboekt.

Shazam

Shazam

Shazam bestaat al bijna 20 jaar. Maar pas sinds de opkomst van de smartphone groeit het bedrijf hard. Vooral de software die gebruikers in staat stelt om op basis van een kort geluidsfragment muziek te herkennen maakte van Shazam een grote hit.

Inmiddels biedt Shazam veel meer diensten aan via haar app. Zo kun je muziek streamen via Shazam waarbij je ook de video van de track kunt bekijken. Maar ook biedt de app mogelijkheden voor het meelezen van songteksten tijdens het luisteren naar jouw favoriete muziek.

Verder is Shazam in staat om vanuit de applicatie herkende muziek gelijk te streamen via Spotify, Apple Music en andere muziekdiensten. Hoor je een leuk liedje op de radio? Dan kun je via Shazam deze muziek laten herkennen en de track vervolgens gelijk streamen of downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.