0

Muziek van Jay-Z niet meer op Spotify en Apple Music

Jay-Z heeft in de afgelopen periode een groot gedeelte van zijn muzikale oeuvre verwijderd van Spotify en Apple Music. Relatief nieuwe albums zoals ‘Watch the Throne’ en ‘The Blueprint’ zijn niet langer beschikbaar. Alleen enkele oudere albums en losse tracks die de rapper opnam met Linkin Park, Kanye West en Eminem kunnen nog wel gestreamd worden.

Zowel Spotify als Apple Music reageerden in een verklaring over de afwezigheid van nieuwere muziek van Jay-Z op hun diensten. Volgens woordvoerders van Spotify en Apple Music is de muziek van Jay-Z verwijderd vanwege een verzoek tot verwijdering van de rapper zelf. Als een artiest zo’n verzoek indient dan moeten streaming muziekdiensten hier gehoor aan geven. Alle muziek van Jay-Z is verder wel gewoon betaald te downloaden via iTunes. Ook andere downloadwinkels bieden alle albums van Jay-Z nog gewoon aan.

Jay-Z probeert Tidal te promoten door zijn muziek exclusief op deze muziekdienst aan te bieden.

Jay-Z probeert Tidal te promoten door zijn muziek exclusief op deze muziekdienst aan te bieden.

Over de precieze reden van de verwijdering lijkt echter weinig twijfel te bestaan. Zoals bekend is Jay-Z eigenaar van Tidal, een van de kleinere online muziekdiensten. Uiteraard is de muziek van Jay-Z nog volledig te beluisteren via Tidal. De verwijdering van de muziek van Spotify en Apple Music is dan ook niet meer dan een marketingstunt om meer gebruikers naar Tidal te lokken.

Tidal heeft het momenteel best lastig tussen de twee marktleiders. In een verklaring liet Tidal enige tijd geleden weten dat het bedrijf ruim 3 miljoen betalende gebruikers zou hebben. Al vrij snel na die verklaring meldden verschillende bronnen al dat dat aantal onwaarschijnlijk hoog lag. Ondanks het feit dat Tidal als eerste begon met het aanbieden van lossless audio zou het klantenbestand maar een fractie van die 3 miljoen bedragen. Een beetje extra media aandacht kan dus helemaal geen kwaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.