0

Muziek streamingdienst Rdio failliet; Pandora neemt deel over

Rdio is failliet, Pandora koopt deel boedel.

Rdio is failliet, Pandora koopt deel boedel.

Pandora is in Amerika een van de grotere spelers op de markt voor streaming muziek. Om in de wensen van haar klanten te voorzien heeft het bedrijf deze week concurrent Rdio overgenomen. Door deze overname is Pandora sneller in staat om muziek aan te bieden die gebruikers op bepaalde momenten willen horen.

Rdio is het slachtoffer geworden van deze overname. Want ondanks een flink bedrag voor de techniek achter het aanbieden van muziek bij een bepaalde gebeurtenis of stemming heeft Rdio haar faillissement aangevraagd. Pandora betaalt ruim 70 miljoen dollar voor de techniek en een groot gedeelte van het personeel van Rdio.

Rdio werd enige jaren geleden opgericht door de oprichters van Skype. Zij hadden flink wat kapitaal vergaard na de verkoop van de VOIP dienst aan Microsoft. Met een deel van dat geld besloot men om Rdio op te richten: een dienst die zich specifiek richt op het aanbieden van streaming muziek bij een bepaalde stemming, gebeurtenis of activiteit.

Door de sterke opkomst van Spotify, Deezer, Pandora en vrij recent Apple Music had Rdio grote moeite om haar hoofd boven water te houden. En daar is nu dus een einde aan gekomen. Mocht Pandora de deal rond weten te maken dan hoort daar een faillissement van Rdio bij.

Zodra Pandora de techniek en mankracht van Rdio echt in handen heeft zal het bedrijf beginnen met het integreren van de mogelijkheden van Rdio. De verwachting is dat ergens in 2016 de techniek van Rdio ingebakken zal zijn in de Pandora applicaties voor iOS en Android.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.