0

Muziek streaming service Twitter Music officieel gelanceerd

In een aantal landen verspreid over de hele wereld is het vanaf vandaag mogelijk om muziek te streamen via de muziek streaming dienst van Twitter. De populaire mini-blog dienst Twitter heeft Twitter Music uitgerold in Australië, Nieuw Zeeland, Engeland, Ierland, Amerika en Canada. Naast een online muziek streaming dienst die werkt in de browser is ook een app voor iPhone en iPad uitgebracht. Muziek streamen via een applicatie voor Android volgt binnenkort.

Met Twitter Music is het mogelijk om muziek te luisteren op basis van een aantal persoonlijke voorkeuren. Zo kijkt de muziekdienst naar je activiteiten op Twitter, de trending topics en andere activiteiten die je op Twitter doet. Op basis van deze informatie biedt Twitter Music je liedjes en muziek van bepaalde artiesten aan. Om Twitter Music aan te bieden wordt samengewerkt met iTunes, Rdio en Spotify.

Volgens Twitter is de nieuwe muziekdienst vooral bedoeld om haar gebruikers nieuwe liedjes en nieuwe artiesten te laten ontdekken. Via Rdio of Spotify kunnen gebruikers, als ze daar tenminste een account hebben, leuke liedjes, albums of muziek van bepaalde artiesten gelijk afspelen en luisteren. Ook is dat mogelijk via de applicatie voor iPad en iPhone: in iTunes kunnen via links previews worden beluisterd. Uiteraard kan vanuit de applicatie ook het Twitter profiel van een artiest worden bekeken.

De Twitter muziekdienst zal vooral gaan concurreren met andere social media muziek-applicaties. Vergelijkbare diensten worden nu namelijk ook al aangeboden door Facebook, Vine en Songza. Wanneer de streaming muziekdienst van Twitter in Nederland actief zal gaan worden is nog onbekend.

Twitter muziek streaming

Twitter Music

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.