0

Muziek streaming service Deezer groeit door

Deezer heeft tijdens een bijeenkomst in Singapore laten weten dat het bedrijf ruim 4 miljoen betalende gebruikers heeft. Eind vorig jaar had het streaming muziek bedrijf 3 miljoen gebruikers. De afgelopen 6 maanden zijn er dus 1 miljoen betalende gebruikers bijgekomen.

Deezer is actief op de muziek streaming markt sinds 2007. In dat jaar begon het bedrijf in Frankrijk met het aanbieden van haar muziekdienst. In de daaropvolgende jaren groeide het bedrijf buiten Frankrijk. Vanaf 2011 is het ook in Nederland mogelijk om muziek te streamen met Deezer.

Naast betaalde abonnementen voor het streamen en downloaden van muziek kun je met Deezer ook gratis muziek luisteren. Dit is alleen mogelijk op je desktop of laptop computer. Naast de 4 miljoen betalende gebruikers kent Deezer ook nog eens 6 miljoen gebruikers die gratis muziek streamen.

Grote concurrent van Deezer is uiteraard Spotify. Dat bedrijf is qua gebruikers nog flink groter. Spotify kent in totaal ruim 24 miljoen gebruikers. Van dat enorme aantal betaald 25% voor het streamen en downloaden (off-line beschikbaar maken) van muziek. Als het aankomt op het aantal tracks dat beide diensten aanbieden dan is Deezer de bovenliggende partij. Dat bedrijf biedt haar gebruikers 25 miljoen liedjes aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.