0

Muziek streaming dienst Last.FM stopt in Nederland

muziek streamen niet meer via Last.fm

Het is in Nederland niet meer mogelijk om via Last.fm muziek te streamen.

Een van de eerste bedrijven die muziek streamen mogelijk maakte was het Britse Audioscrobbler. Dat bedrijf startte in 2002 met het opzetten van een muziek streaming dienst. In 2007 werd Audioscrobbler overgenomen door het Amerikaanse CBS. Dat bedrijf hernoemde Audioscrobbler naar Last.FM en onder die naam groeide het bedrijf verder tot een van de grootste streaming diensten in die tijd.

Door het grote succes van Last.fm lieten andere muziekdiensten als Spotify zich inspiriren maar helaas ging het met Last.fm zelf bergafwaarts. Afgelopen maand werd bekend gemaakt dat Last.fm zich terugtrekt uit een groot aantal landen in zowel Europa als daarbuiten. Een van de landen waar muziek streamen via Last.fm niet meer werkt is Nederland. Ook in België is muziek streamen via Last.fm niet meer mogelijk.

In de landen waar Last.fm haar muziek streaming dienst nog wel blijft aanbieden verdwijnt het online muziek aanbod van het bedrijf volledig achter een betaalmuur. Dit betekent dat mensen die online muziek willen luisteren via Last.fm dat alleen nog kunnen doen nadat ze betalen voor de muziek. Onder andere in Duitsland, Canada en de Verenigde Staten zal dat het geval zijn.

De problemen met Last.fm lijken vooral ontstaan te zijn door het gebrek aan applicaties voor mobiele apparaten. Zo zijn pas recentelijk muziek streaming applicaties voor zowel iPad als iPhone ontwikkeld. Ook de muziek streaming software voor Android kwam pas laat op de markt. Daarnaast heeft Last.fm grote moeite met het verkrijgen van de rechten op de muziek die het bedrijf wil aanbieden via haar online muziekdienst.

bron: techcrunch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.