0

Muziek streaming dienst Deezer groeit naar 5 miljoen abbonee’s

De van origine Franse muziekstreaming dienst Deezer is het afgelopen kwartaal fors gegroeid: inmiddels heeft het bedrijf meer dan 5 miljoen betalende gebruikers. Dit liet het bedrijf vandaag weten in een persbericht. Naast een verdubbeling van het aantal betalende gebruikers over het afgelopen jaar groeide de muziek-catalogus van Deezer naar ruim 30 miljoen liedjes.

Deezer lijkt met deze groei de achterstand op concurrent Spotify steeds meer goed te maken. Dat streaming muziek bedrijf liet in maart van dit jaar weten ruim 6 miljoen betalende gebruikers te hebben. Sindsdien heeft Spotify geen nieuwe cijfers meer gepubliceerd over het aantal mensen dat betaald muziek streamen via haar app.

Deezer is wereldwijd actief op de streaming muziek markt

Deezer is actief in ruim 180 landen wereldwijd. Alleen inwoners van de VS moeten het zonder Deezer stellen. Daar is het bedrijf nog niet actief.

De populariteit van Deezer is grotendeels te danken aan samenwerkingsovereenkomsten die het bedrijf sluit met telecomproviders in verschillende landen. Zo krijg je in Nederland bij bepaalde abonnementen voor mobiele telefonie en mobiel internet een gratis Deezer abonnement om muziek te streamen. Deezer laat weten dat in totaal 25 van zulke overeenkomsten zijn gesloten.

Nieuwe functies

Naast cijfers over het gebruik van Deezer zijn ook nieuwe functies aangekondigd. Zo is het binnenkort mogelijk om automatisch nieuwe muziek te ontdekken. Op basis van het luistergedrag van een gebruiker geeft Deezer automatisch tips over leuke muziek die je zou kunnen streamen.

Naast een geautomatiseerd proces waarmee nieuwe muziek wordt aangeboden zal de Deezer functie om nieuwe muziek te ontdekken ook worden ‘gevoed’ door menselijke inbreng. Zo liet het bedrijf weten dat muziek-experts in bepaalde genres nieuwe muziek gaan aanraden voor gebruikers van Deezer die in hetzelfde genre regelmatig muziek luisteren.

Daarnaast onthulde Deezer ook een nieuwe streaming applicatie voor Apple Mac. Deze app is geschikt om te installeren op Apple iPhone en Apple iPad. De app vervangt de huidige web-based mediaspeler waarmee Apple bezitters momenteel muziek kunnen streamen. Aan het eind van dit jaar zal de nieuwe app voor Deezer verschijnen in de app-store.

Of Deezer ook last heeft van de hevige groei van online streaming software zoals Tubidy is niet bekend. Wel lijkt het erop dat de groei van Tubidy uiteindelijk zal leiden tot een daling van de groei van het aantal mensen dat betaald muziek streamen via online diensten als Deezer en Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.