0

Muziek streamen wint fors aan populariteit

Gratismuziekdownload.nl meldt dat streaming muziek het afgelopen jaar flink is gegroeid. Op de Nederlandse muziek markt zijn streaming diensten als Spotify en Deezer en download-winkels als iTunes inmiddels goed voor bijna 60 miljoen aan omzet.

Als gekeken wordt naar de totale omzet die de muziek-industrie het afgelopen jaar behaald heeft blijkt dat het gratis downloaden van muziek nog wel een grote negatieve invloed heeft: die omzet daalde namelijk flink.

Het succes van muziek streaming diensten is vooral te danken aan de aanbiedingen die KPN en T-Mobile het afgelopen jaar hebben gevoerd. KPN leverde gratis Spotify premium abonnementen bij internet-abonnementen terwijl T-Mobile haar mobiele klanten een Deezer abonnement kado gaf. Beide acties hadden tot gevolg dat beide muziek streaming diensten flink meer klanten kregen.

De groei van muziek streamen in Nederland over 2012 was ook deels te danken aan de sluiting van grote websites waar gratis muziek download kon worden. Veel file-sharing websites hebben het afgelopen jaar hun deuren moeten sluiten. Beste voorbeeld is natuurlijk de Pirate Bay, die populair torrent-website is voor veel Nederlandse internet gebruikers niet meer bereikbaar.

Volgens de cijfers waaruit de groei van muziek streaming blijkt zijn illegale downloads nog wel erg populair. 6.6 Miljoen Nederlanders bezochten in januari 2012 een website waar gratis muziek gedownload kan worden. In december van vorig jaar bedroeg dat aantal 6.1 miljoen.

bron: nu.nl via gratismuziekdownload

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.