0

Muziek streamen op Smart TV matig populair

De smart-tv vindt in Nederland in steeds meer huiskamers een plekje. Ondanks de groeiende populariteit van televisies die verbinding hebben met het internet beperkt het gebruik van een smart-tv zich tot het kijken van televisie. Uit onderzoek van NPD blijkt dat 10 tot 15% van de bezitters van een smart-tv gebruik maakt van de internetverbinding om muziek te streamen en om video te kijken.

10% van de bezitters van een smart-tv gebruikt deze om video te streamen via de diverse kanalen die in Nederland via deze weg beeldmateriaal aanbieden. Zo kan bijvoorbeeld het NOS journaal bekeken worden maar zijn ook de Youtube applicaties voor het streamen van video redelijk populair.

15% van de bezitters van een Smart-tv gebruik deze daarnaast ook nog om muziek te streamen. Vooral de Pandora service voor het streamen van muziek is in Nederland populair. Ook de Spotify applicatie voor smart-tv’s van Samsung is redelijk populair in Nederland. Nadeel voor het streamen van muziek naar je smart-tv via de applicatie van Spotify is dat je een betaald abonnement op die streaming muziek dienst moet hebben.

Het gebruik van diverse applicaties voor sociale netwerken als Facebook, Twitter en Linkedin blijft ver achter. Slechts enkele procenten van de bezitters van een smart-tv gebruiken die televisie voor het checken van hun sociale netwerk. Fabrikanten van smart-tv’s verwachten wel dat het checken van sociale netwerken in de toekomst een groeimarkt zal blijken.
bron: NPD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.