0

Muziek streamen met Youtube Music Key nu al omstreden

Artiesten die geld verdienen met hun video’s op Youtube hebben nu al op een vervelende manier te maken met de nieuwe muziek streaming dienst van Google. Deze dienst, Youtube Music Key, wordt later dit jaar aangeboden, voor artiesten is de online muziekdienst nu echter al omstreden.

Om gebruikers van streaming muziek te kunnen voorzien verplicht Youtube artiesten die geld verdienen met hun Youtube video’s (lees hier hoe jij geld kunt verdienen met Youtube video) namelijk om mee te doen aan Youtube Music Key.

Google gebruikt hiervoor de Content ID die artiesten moeten inzetten om het copyright op hun muziek te beheren om er vervolgens mee te kunnen verdienen op Youtube. Op het moment dat een artiest de Content ID wil gaan gebruiken moet de artiest een vijfjarig contract aangaan met Youtube. Binnen dit contract is vastgelegd dat artiesten hun muziek moeten laten streamen via Music Key.

Het contract dat Youtube sluit met artiesten stelt ook andere voorwaarden. Zo is er de verplichting om muziek die via andere muziekdiensten wordt gedeeld ook via Music Key te delen. Hierdoor moeten artiesten die muziek via Spotify aanbieden deze muziek ook via Youtube Music Key aanbieden. Verder gelden alle contractuele verplichtingen van Youtube Music Key voor zowel de versie waarbij mensen betaald als gratis muziek streamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.