0

Muziek streamen met Twitter Music?

Volgens geruchten zal Twitter zeer binnenkort een eigen streaming muziek dienst uitbrengen. Waarschijnlijk deze maand al zal het bedrijf namelijk een streaming applicatie uitbrengen om muziek te streamen op iPhone en iPad. De streaming dienst van Twitter zal muziek aanbieden die op SoundCloud gehost wordt.

Twitter nam vorig jaar al een bedrijf over dat streaming applicaties ontwikkelt. Waarschijnlijk zal het bedrijf op basis van deze streaming software een stand-alone applicatie bouwen die gebruikt kan worden om muziek te streamen. Dit betekent dat de streaming dienst van Twitter niet standaard in de Twitter applicatie op iOS is ingebouwd. Met de software van het overgenomen bedrijf kunnen gebruikers eenvoudig nieuwe muziek ontdekken. Daarnaast kan de software nu al liedjes en artiesten aanbevelen op basis van luistergedrag van gebruikers.

Ook zal het streamen van muziek via SoundCloud standaard tot de mogelijkheden van de streaming applicatie gaan behoren. Soundcloud is een muziekdienst waarop mensen hun favoriete muziek kunnen uploaden en kunnen delen. In vergelijking met andere streaming muziek diensten zoals Spotify verschilt de Twitter muziek app dus wezenlijk van al bestaande muziek applicaties. De huidige streaming diensten hebben namelijk contracten afgesloten met platenmaatschappijen om muziek te mogen te streamen.

De Twitter Music applicatie komt volgens CNET als eerst beschikbaar voor iOS (iPhone, iPad). Volgens de geruchten zal de applicatie nog voor het einde van maart in de app-store moeten staan. Wanneer Android gebruikers muziek kunnen streamen met Twitter Music is nog onbekend, een release van de applicatie voor Android zal echter niet lang op zich laten wachten zo is de verwachting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.