0

Muziek streamen met Spotify Free aan banden gelegd?

Het begint erop te lijken dat Spotify toch zwicht voor het grote geld: volgens de laatste geruchten stopt het bedrijf namelijk met Spotify Free.

De gratis versie van Spotify ligt al lange tijd onder vuur omdat platenmaatschappijen en artiesten van mening zijn dat ze onvoldoende verdienen met muziek die mensen gratis streamen via Spotify.

In de aangepaste versie van Spotify Free kunnen gebruikers maximaal 3 maanden gratis muziek streamen. Wil men daarna nog steeds muziek luisteren via Spotify dan kan dat alleen met een betaald abonnement.

Spotify betaald artiesten voor de gratis muziek streams alleen met de inkomsten van reclames die tijdens het luisteren worden afgespeeld. Deze inkomsten zijn vele malen lager dan de inkomsten uit de betaalde abonnementen die Spotify aanbiedt.

Aanpassing onder druk van labels

De aanpassing lijkt volledig onder druk van grote platenlabels te worden doorgevoerd. In de onderhandelingen met Apple, die haar eigen muziekdienst op basis van Beats Music gaat introduceren, eist het bedrijf dat labels stoppen met het beschikbaar stellen van muziek via Spotify Free.

In ruil voor het stopzetten van de overeenkomst met Spotify worden misgelopen inkomsten gecompenseerd. Ook kunnen labels en artiesten hun muziek via de nieuwe muziekdienst van Apple aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.