1

Muziek streamen met Napster

Napster is een naam die bij veel mensen een belletje zal doen rinkelen. Met de Napster software was het eind jaren 90 mogelijk om onbeperkt gratis muziek te downloaden van internet. Inmiddels is de Napster software afgesloten omdat het gratis downloaden van muziek illegaal is. De naam Napster bleef echter bewaard en een ander bedrijf is gestart met het aanbieden van een streaming muziek dienst met de naam Napster.

Het bedrijf dat met Napster een doorstart maakt in de markt voor streaming muziek is Rhapsody. Met de streaming muziekdienst verwacht dat bedrijf de concurrentie met zowel Deezer als Spotify probleemloos aan te kunnen. Die beide bedrijven zijn al lange tijd actief in Nederland, en hebben al grote klantenbestanden. Of Napster daar inderdaad tussenpast is de grote vraag.

Napster profileert zich heel anders dan Spotify en Deezer. Bij Napster kun je namelijk muziek streamen tegen een vaste prijs per maand. Voor een bedrag van €9,95 is het mogelijk online muziek te streamen zonder enige limiet. Ook is het voor dat bedrag mogelijk om muziek off-line beschikbaar te maken. Op die manier kun je dus thuis muziek downloaden op je iPhone of Smartphone en deze vervolgens terwijl je onderweg bent kunt luisteren.

Deezer en Spotify kennen een vergelijkbaar abonnement, de prijs van die abonnementen is gelijk aan de €9,95 die Napster per maand rekent voor het onbeperkt streamen van muziek. Het verschil is echter dat bij die bedrijven ook een goedkoper muziek streaming abonnement afgesloten kan worden. Met deze goedkopere abonnementen kan alleen muziek gestreamt worden, off-line naar muziek luisteren is bij die abonnementen niet mogelijk.

Daarnaast kun je bij Spotify zelfs gratis muziek streamen. Daarbij krijg je reclames te horen en ook is gratis muziek streaming mogelijk gedurende een vast aantal uren per maand. Het nieuwe Napster kent geen gratis streaming abonnement. Wel is het mogelijk om een gratis proefabonnement af te sluiten op de Napster muziek service. Op die manier kun je kijken of Napster iets voor jou is.

Muziek aanbod

Het aanbod van muziek is met Napster iets kleiner dan bij de concurrentie. Momenteel bevat de catalogus van Napster rond de 20 miljoen tracks. Zowel Spotify als Deezer hebben meer tracks die gestreamd kunnen worden. Meer informatie over muziek streaming via Napster uiteraard op de officiële website hier.

One Comment

  1. Ik zou graag een update omtrent Napster willen zien. Dit omdat Napster, naast Deezer, een van de online entertainment providers is van veel automerken zoals bijvoorbeeld BMW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.