0

Muziek streamen met Grooveshark is verleden tijd

De populaire streaming muziekdienst Grooveshark heeft deze week per direct haar deuren gesloten. De dienst, waar mensen gratis muziek kunnen streamen en downloaden lijkt bezweken onder de juridische druk: vanwege de mogelijkheden om gratis te streamen lag het bedrijf onder vuur van de entertainmentindustrie.

Twee weken geleden hoorde Grooveshark nog een recordboete van meer dan een half miljard dollar tegen zich eisen. Het bedrijf werd schuldig bevonden aan het doelbewust online zetten van met copyright beschermde muziek. Een van de eigenaren van Grooveshark had medewerkers deze opdracht gegeven om snel nieuwe gebruikers te winnen.

Door de sluiting van Grooveshark lijkt het bedrijf alle rechtszaken te ontlopen. In ruil hiervoor is alle beschikbare muziek offline gehaald, ook de muziek die legaal op Grooveshark werd aangeboden. Mensen die een backup willen maken van hun playlists of muziek op Grooveshark zijn te laat: de sluiting is onaangekondigd doorgevoerd.

Ook de software die Grooveshark gebruikte om gratis muziek te streamen en de diverse applicaties voor iOS, Android en andere mobiele systemen verdwijnen, net zoals de domeinnamen die Grooveshark gebruikte. Alle bezittingen van Grooveshark komen door de sluiting in handen van de platenmaatschappijen.

Op zoek naar alternatieven

Voor mensen die gratis muziek streamen met Grooveshark is de sluiting natuurlijk slecht nieuws. Ook artiesten en bands die via Grooveshark hun eigen muziek verspreiden moeten op zoek naar alternatieven. Een van de websites om muziek te streamen die erg geschikt is als alternatief voor Grooveshark is SoundCloud. Maar ook Last.FM lijkt garen te spinnen door de sluiting van Grooveshark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.