0

Muziek streamen met Google All Access

Nederland is weer een streaming muziekdienst rijker. Na Spotify, Deezer en Ziggo Music is nu ook Google begonnen met het aanbieden van streaming muziek. De dienst die Google daarvoor gebruikt heet ‘All Access’.

Met ‘All Access’ van Google is het mogelijk om voor een vast bedrag per maand muziek te streamen naar mobiele apparaten (zowel smartphones als tablets) op Android basis. Om muziek te streamen moet wel een applicatie geïnstalleerd worden.

Ook op desktopcomputers en laptops kun je muziek streamen via Google’s muziekdienst. Hiervoor moet wel een webbased versie (via de All Access website) gebruikt worden. Muziek streamen op iPhone en Apple iPad apparaten werkt nog niet. Of Google een aparte IOS applicatie gaat uitbrengen is nog onbekend.

Prijzen All Access

Muziek streamen via All Access kan voor een vast bedrag per maand. Dat bedrag is momenteel 10 euro per maand. Een goedkopere variant bestaat niet en ook gratis muziek streamen gaat niet lukken met All Access. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Spotify waar je voor 5 euro per maand ook al muziek kunt streamen.

Wel is het mogelijk om muziek offline beschikbaar te maken om deze op een later moment (als je buiten bereik bent van een internet-verbinding) te beluisteren. Deze mogelijkheid zit standaard in de All Access applicatie voor Android smartphones en tablets. Ook is het mogelijk om playlists van zowel volledige albums als losse liedjes samen te stellen om deze offline of online te kunnen te luisteren.

Meer informatie op de Google Music website. Daar lees je trouwens ook over een speciale introductie aanbieding: als je nu een abonnement afsluit betaal je de rest van je abonnement slechts 8 euro per maand, een besparing van 2 euro vergeleken met de normale prijs voor een abonnement op de Google streaming muziekdienst ‘All Access’.

Ook voor iPhone en iPad

Sinds eind november is er ook een speciale app beschikbaar waarmee iPhone en iPad bezitters muziek kunnen streamen via All Access. Deze All Access iPhone app vind je terug in de App-store op je Apple apparaat. Na de release van All Access voorzag Google eerst alleen Android bezitters van All Access App.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.