0

Muziek streamen in huis met Denon Heos speakers

In het kort

  • vinkDenon heeft haar eigen lijn met draadloze muziekspelers uitgebracht onder de naam Denon Heos.
  • vinkJe kunt met de Heos muziekspelers muziek streamen met Spotify, Deezer en van je eigen computer of NAS.
  • vinkDe prijzen van de Denon Heos systemen zijn vergelijkbaar met de prijzen van andere draadloze muziekspelers.
  • vinkDe software om muziek te luisteren is geschikt voor Android en iOS. Software voor Windows en OS X is niet beschikbaar.

Denon is een gerenommeerde fabrikant van geluidssystemen. Op het gebied van apparaten voor het streamen van muziek bleef Denon lang achter. Om daar een ommekeer in te brengen bracht Denon eind vorig jaar een aantal speakers uit waarmee mensen thuis muziek kunnen streamen zonder tussenkomst van een versterker of geluidsinstallatie. Momenteel voert Denon een grote campagne rondom de Heos muziekspelers. Wil je weten wat Heos van Denon is en wat je ermee kunt dan vind je hier meer informatie.

Muziek streamen met Denon Heos muziekspelers.

De drie soorten muziekspelers van Denon.

Denon Heos

De Denon Heos 3

De Denon Heos 3

Denon heeft haar muziekspelers de merknaam Heos meegegeven. Deze naam is verder voorzien van een nummer. De Heos 3 is de kleinste muziekspeler terwijl de Heos 7 voor grote ruimte gebruikt kan worden. Daar tussenin zit dan nog de Heos 5 voor het streamen van muziek in middelgrote ruimtes.

Nummering gelijk aan Sonos

Wat gelijk opvalt aan de naamgeving van de Denon Heos muziekspelers is natuurlijk de nummering. Deze zijn vrijwel gelijk aan de nummers die Sonos aan haar Play muziekspelers meegeeft. Waar Sonos een Play:1 aanbiedt voor kleine ruimtes en een Play:5 voor grote ruimtes heeft Denon deze nummers met 2 verhoogd voor muziekspelers met grofweg dezelfde specificaties.

Je kunt met de lijn van Denon draadloze muziekspelers ook geavanceerde geluidssystemen opbouwen. Zo is het mogelijk om twee Heos muziekspelers als stereo in te zetten. Hierbij neemt de ene speaker het linkerkanaal en de andere speaker het rechterkanaal. Momenteel biedt Denon nog geen subwoofer aan. Daar staat tegenover dat de Heos spelers wel goed zijn in het weergeven van lage tonen.

Muziek streamen op Denon Heos systemen kan via een aantal aanbieders. Onder andere Spotify, Deezer en Napster worden ondersteund. Je hebt een betaald abonnement nodig om muziek te streamen via een van deze aanbieders. Verder is het mogelijk om muziek te streamen van je NAS of computer. Hiervoor gebruikt Denon het UpnP protocol dat onder andere samenwerkt met NAS systemen van Synology.

Werking en bediening Heos

De Denon Heos muziekspelers sluit je thuis aan op je internetverbinding door middel van een netwerkkabel. Meerdere Heos apparaten kunnen via wifi met elkaar communiceren. Zo kun je door je hele huis Heos spelers plaatsen om zo overal naar je favoriete muziek te luisteren. Verder verkoopt Denon ook een ‘accesspoint’ (de Heos Extend) waarmee je de eerste Heos speler via wifi kunt verbinden.

Het aansluiten van een Heos muziekspeler is erg eenvoudig. Ook de bediening is niet moeilijk. Je hoeft alleen maar de app voor iOS of Android op je smartphone of tablet te installeren om te kunnen beginnen met het afspelen van muziek. Uiteraard moet je de applicatie wel kennis laten maken met de Heos spelers maar ook die stap vereist weinig technische kennis.

Geen software voor Windows of OS X

Een nadeel: je kunt de Denon Heos muziekspelers alleen bedienen via je smartphone of tablet. Denon ontwikkelt tot nu toe nog geen software voor Windows of Apple Mac computers. Wellicht dat daar in de nabije toekomst verandering in gaat komen. Veel reviews en recensies van de Denon Heos spelers noemen het ontbreken van software voor Windows en OS X als een groot nadeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.