0

Muziek streamen die past bij het weer je of locatie met Google Play Music

Deze week zullen gebruikers van Google Play Music gebruik kunnen maken van een aantal nieuwe functies van de online muziekdienst. De grootste toevoeging aan Play Music is de mogelijkheid om muziek te streamen die past bij het weer, je locatie of de activiteit die je uitvoert.

Muziek streamen met Google Play Music.

Muziek streamen met Google Play Music kan nu ook op basis van je locatie, het weer of je stemming.

De aanbevelingen die de muziekdienst doet worden samengesteld op basis van het luistergedrag van andere gebruikers. Google wil machine learning toepassen om zo een duidelijk beeld te krijgen van de muzieksoort die gebruikers vinden passen bij het weer of de locatie.

Om Play Music te kunnen gebruiken voor het automatisch streamen van muziek is het nodig om je aan te melden via de applicatie. Heb je dat eenmaal gedaan dan zal je in de loop van deze week van de nieuwe functie gebruik kunnen maken.

Naast bovengenoemde functie zal de nieuwste versie van Play Music ook beschikken over een nieuw startscherm. Vanuit dit scherm kunnen gebruikers gelijk doorswipen naar een persoonlijke DJ. Deze DJ houdt precies bij wanneer mensen naar welke muziek luisteren. Op basis van deze gegevens zal de applicatie steeds betere suggesties en luistertips geven.

De laatste nieuwe functie in Play Music bestaat uit de mogelijkheid om automatisch de laatst beluisterde tracks te downloaden. Door je favoriete muziek automatisch te downloaden bespaar je bandbreedte en heb je ook zonder mobiel internet altijd toegang tot leuke muziek om te luisteren.

Wat is Google Play Music?

Play Music is de online muziekdienst van Google. Muziek streamen kost bij Play Music net zoveel als bij de concurrentie. Een abonnement op Play Music kost 10 euro per maand. Gebruikers van een Chromecast kunnen met Play Music rechtstreeks muziek streamen op smart-tv’s en via een hifi installatie. Meer over Google’s muziekdienst hier.

bron: google music

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.