0

Muziek streamen: de ontwikkelingen in 2013

Op gratismuziekdownload.nl, een informatieve website over alles wat met (gratis) muziek downloaden te maken heeft, verscheen vandaag een jaaroverzicht over streaming muziek in 2013. Het hele artikel kun je lezen op gratismuziekdownload.nl, hierbij een samenvatting van dat artikel.

Muziek streaming is in 2013 uitgegroeid tot het middel voor de muziekindustrie om weer omzetgroei te boeken. Veel platenmaatschappijen, artiesten en labels wisten in 2013 meer te verdienen dan in de 10 jaar ervoor. En dit allemaal dankzij streaming muziek: Spotify liet bijvoorbeeld weten dit jaar meer een half miljard over te maken aan platenmaatschappijen en artiesten.

Belangrijk jaar voor Google

Daarnaast was 2013 het jaar waarin Google haar eigen streaming muziekdienst All Access besloot uit te rollen. Met deze muziekdienst, met apps voor Android en iPhone, probeert Google marktaandeel te snoepen van de twee muziek streaming giganten Spotify en Deezer.

Verder besloot Google ook om Youtube verder te promoten als platform voor streaming muziek. Zo wordt er hard gewerkt aan een speciale applicatie om muziek van Youtube te streamen naar mobiele apparaten. Daarnaast is er het afgelopen jaar flink gewerkt aan het off-line halen van websites waarmee je muziek van Youtube kunt downloaden.

Meer nieuwtjes over de markt voor streaming muziek in Nederland vind je in het jaaroverzicht. De link naar dat artikel vind je in de inleiding van dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.