2

Muziek downloaden met Spotify of Deezer

Spotify en Deezer zijn in Nederland de meest bekende diensten om muziek te streamen. Maar naast streamen kun je via beide streaming diensten ook muziek downloaden.

Wil je weten hoe dat precies moet, wat je met deze muziek downloads kunt en wat het voordeel is van muziek downloaden met Spotify of Deezer?

Gratis muziek downloaden om te streamen via NAS

Muziek downloaden met Spotify of Deezer is niet te vergelijken met een muziek download via Bittorrent of internet. Om een muziek download in Spotify of Deezer te beluisteren heb je namelijk de Spotify of Deezer applicatie nodig.

Met downloaden met Spotify.

Met downloaden met Spotify.

Als je op je computer muziek gaat downloaden krijg je losse mp3’s of complete albums in mp3 formaat. Een muziek-download via een muziekdienst is geen mp3 bestand. Spotify en Deezer maken de muziek die je wil downloaden offline beschikbaar in de respectievelijke applicaties.

Hoe moet je muziek downloaden?

Het downloaden van muziek in zowel Spotify als Deezer is erg eenvoudig. Allereerst heb je een Spotify Premium of Deezer unlimited abonnement nodig. Zoek via de app naar de muziek die je wil downloaden, houd het album of liedje lang ingedrukt en selecteer de optie ‘offline beschikbaar maken’.

Op het moment dat je deze keuze hebt gemaakt zal Spotify of Deezer op het moment dat je via wifi verbinding hebt met het internet de door jou geselecteerde liedjes downloaden.

Muziek downloaden met Spotify

Muziek downloaden met Spotify

De voordelen van het downloaden (offline beschikbaar maken) van muziek zijn legio. Zo kun je op elk gewenst moment, of je nu wel of niet online bent, jouw favoriete muziek luisteren. Ook kun je door slim te downloaden geld besparen op je data-bundel.

Muziek streamen via 3G of 4G mobiel internet kost geld, als je de muziek die je wil luisteren via wifi download dan hoef je geen muziek te streamen via mobiel internet maar kun je gewoon jouw muziek downloads luisteren.

Groot nadeel aan het downloaden van muziek met Spotify (en andere online muziek diensten) is dat je de muziek die je download niet kunt doorgeven aan anderen. Je muziek downloads zijn alleen beschikbaar op jouw smartphone of tablet. Verder kun je alleen muziek downloaden met een betaald abonnement op Spotify.

Gratis muziek downloaden kan niet op je smartphone of tablet met behulp van een Spotify Free of Deezer Free abonnement. Ook wordt het aantal tracks dat je kunt downloaden beperkt door de hoeveelheid geheugen op je smartphone. En tenslotte blijven muziek downloads 30 dagen beschikbaar: wil je daarna de muziek luisteren dan moet je eerst verbinding maken met het internet.

Muziek downloaden op je computer

Voor bepaalde oplossing om muziek te streamen is toch het nodig om muziek te downloaden. Als je bijvoorbeeld thuis muziek wilt streamen via een NAS en een Sonos muziekspeler dan heb je mp3 bestanden nodig van de muziek die je wil luisteren. Wil je weten hoe je gratis muziek kunt downloaden dan kun je in deze handleiding precies lezen hoe je te werk moet gaan.

2 Comments

  1. Voor google Chrome kun je een plugin; spotiload installeren waarmee je de muziek van Spotify als mp3 kunt downloaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.