0

Musish: Apple Music luisteren in een browser

Apple Music biedt tot op heden nog geen mogelijkheden om muziek te streamen via een browser. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Spotify of Youtube Music die beiden een prima werkende web-interface bieden om muziek te luisteren. Het ontbreken van een web interface voor Apple Music wordt gelukkig opgevangen door externe ontwikkelaars: zo biedt Musish een website waar je muziek kunt luisteren via Apple Music.

Musish gebruikt de API van Apple Music om een interface te bouwen rondom de muziekcatalogus van de online muziekdienst. Hiervoor is het noodzakelijk om in te loggen met jouw Apple Music ID. Omdat het hele inlogproces verloopt via de API van Apple Music zouden jouw gegevens niet in handen kunnen komen van Musish. Of dit echt het geval is, is lastig te bewijzen.

Heb je eenmaal ingelogd op Musish? Dan krijg je een interface te zien die erg lijkt op de stijl van Apple Music zelf. De ontwikkelaars van de web-interface hebben veel moeite genomen om hun dienst de look and feel van de Apple Music applicatie op je smartphone of via iTunes te geven. Wil je Apple Music luisteren in een browser en ben je bereid om je Apple ID gegevens in te geven op een niet-Apple website? Dan is Musish de moeite waard.

Musish biedt een gratis web-interface om naar Apple Music te kunnen luisteren.

Musish biedt een gratis web-interface om naar Apple Music te kunnen luisteren.

Om Musish te kunnen gebruiken heb je een betaald abonnement nodig op de muziekdienst van Apple. Daarnaast is een snelle internetverbinding handig. Tot slot kun je op smartphones en tablets beter de Apple Music applicatie downloaden voor het platform waarop je device draait. Musish werkt vlot in een browser op je laptop of computer. Op een mobiel device draait de website een stuk minder vlot.

externe bronnen

Musi.sh – officiële website
Apple Music – meer over van Apple Music.
Apple Music opzeggen – handleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.