0

Meer alternatieve muziek in playlists van Apple Music

Apple Music heeft haar team versterkt met Steve Savoca. Met de komst van de oud-medewerker van Spotify hoopt Apple Music op betere alternatieve tracks in haar afspeellijsten en meer alternatieve muziek in haar complete catalogus. Binnen dit muzikale genre loopt Spotify momenteel nog voor op Apple Music. Vooral de Discover Weekly playlist van Spotify doet het goed bij veel Spotify Premium abonnee’s.

Steve Savoca was jarenlang verantwoordelijk voor de catalogus van Spotify. Hij onderhield vooral contacten met kleinere labels die onafhankelijk werken. Met name op internationaal gebied was Savoca voor Spotify erg belangrijk. Toen Savoca Spotify midden vorig jaar verliet was nog niet bekend wat hij wilde gaan doen na zijn periode bij het Zweedse muziekbedrijf. Maar inmiddels is dat dus duidelijk.

Savoca gaat bij Apple Music samen met andere muziekliefhebbers aan de slag met het samenstellen van afspeellijsten en het sluiten van contracten met nieuwe artiesten en labels. De komende maanden zal de focus waarschijnlijk liggen op muziek buiten het mainstream genre. Verder zal Savoca zijn jarenlange ervaring bij Spotify gebruiken om Apple Music net zo succesvol te maken als zijn oud-werkgever.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.