1

Lossless streamen op de Chromecast met Deezer HiFi

Deezer gaat binnenkort haar aanbod van streaming muziek ook uitbrengen via de Chromecast Audio en op speakers met de Google Assistent als besturingssysteem. Hierdoor komt het volledige aanbod van online muziek in FLAC kwaliteit beschikbaar op een brede range aan speakers van onder meer B&O en Sony.

Deezer HiFi heette voorheen Deezer Elite. Onder deze oude naam ondersteunde de streaming muziekdienst alleen speakers van Sonos. Omdat er meer bedrijven zijn die goede draadloze muzieksystemen maken is besloten om de exclusieve samenwerking met Sonos te stoppen en onder een nieuwe naam verder te gaan. De nieuwe naam is er per direct, de ondersteuning voor muziekspelers zal enkele weken op zich laten wachten.

Deezer HiFi werkt onder meer samen met de Chromecast en Chromecast Audio van Google. Maar verder belooft Deezer in de komende maanden ook ondersteuning te gaan bieden voor muzieksystemen van Samsung, Pioneer, B&O en Onkyo. Hiervoor wordt in principe het Google Cast protocol gebruikt. Verder is Deezer van plan om ook door fabrikanten ontwikkelde protocollen te gaan ondersteunen voor het streamen van muziek.

Deezer HiFi kost per maand €19.95. Voor dat bedrag is het mogelijk om muziek te streamen in 320Kbps kwaliteit. Verder is het ook mogelijk om muziek in deze hoge kwaliteit te downloaden om deze zo later offline te beluisteren. Hiervoor is wel een smartphone of tablet nodig waarop de Deezer applicatie staat geïnstalleerd.

Deezer HiFi: lossless streamen op Chromecast en Chromecast Audio

Deezer HiFi: lossless streamen op Chromecast en Chromecast Audio

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.