3

Klassieke muziek streamen met Primephonic

Primephonic is een nieuwe online muziekdienst die zich exclusief richt op klassieke muziek. Volgens de oprichter van de muziekdienst zal klassieke muziek op de lange termijn verdwijnen als deze niet online te beluisteren is. Waar streaming muziek de redding is van de muziekindustrie in het algemeen profiteert klassieke muziek helemaal niet van de opkomst van Spotify en consorten. En daar wil Primephonic, net zoals bijvoorbeeld Idagio, wat aan gaan doen.

In tegenstelling tot Spotify en Apple Music zal Primephonic alle 100.000 klassieke stukken die er zijn op een goede manier vindbaar maken. De meeste populaire muziekdiensten gebruiken algoritmes om nieuwe muziek te koppelen aan een gebruiker. Dit leidt er in de regel toe dat je vaak muziek te horen krijgt die je al kent. Zeker als je graag klassieke muziek luistert is dit een bekende tekortkoming van Apple Music en Spotify.

Primephonic werkt anders, de dienst heeft experts ingehuurd die klassieke muziek gaan indelen op basis van stijl, componist, genre of uitvoerende artiest. Verder zullen de experts dagelijks nieuwe muziek aanraden op basis van hun expertise. Doordat nieuwe muziek wordt gecureerd op basis van menselijke kennis, en dus niet door een algoritme, hoopt Primephonic liefhebbers van klassieke muziek beter te bedienen.

De Primephonic app werkt op je smartphone en tablet.

De Primephonic app werkt op je smartphone en tablet.

Een tweede verschil tussen de populaire muziekdiensten en Primephonic is de manier waarop artiesten hun geld verdienen. Waar in de regel voor het aantal gestreamde tracks betaald wordt zal Primephonic artiesten en componisten gaan betalen aan de hand van de duur van hun streams. En dat is gezien de bovengemiddelde lengte van een klassiek stuk een idee dat veel artiesten en componisten zal aanspreken.

Primephonic is beschikbaar voor iOS, een Android versie volgt snel. Wil je streamen met Primephonic dan kost dat per maand 6,99. Verder kun je de muziekdienst 14 dagen gratis uitproberen. Primephonic klinkt als een goede toevoeging aan de markt voor online muziekdiensten. Of de dienst kan opboksen tegen de grote spelers blijft afwachten.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.