0

Juke: de nieuwe Nederlandse streaming muziekdienst

Juke is een nieuwe muziekdienst voor de Nederlandse markt. De dienst is eigendom van Talpa en Mediamarkt en richt zich met een gratis en Premium variant op muziekliefhebbers in Nederland. Voor een bedrag van €9,99 per maand kun je onbeperkt muziek streamen. Met een gratis abonnement is alleen het luisteren naar radio mogelijk.

Muziek streamen met Juke.

Muziek streamen met Juke.

Juke biedt een gratis abonnement voor het streamen van muziek. In de praktijk biedt de gratis versie alleen kant-en-klare playlists. Deze worden samengesteld aan de hand van de populairste radioshows in Nederland. Verder kun je met Juke live radio luisteren en kun je al uitgezonden programma’s terugluisteren. Juke biedt deze functie voor een groot aantal radiostations waaronder bijvoorbeeld 538 en Sky.

Juke Premium

Juke Premium biedt een groot aantal functies die de concurrentie ook biedt. Zo kun je muziek downloaden om deze later offline te beluisteren. Verder biedt de muziekdienst meer dan 50 miljoen tracks aan in hoge kwaliteit. Dit betekent dat zo goed als alle populaire muziek beschikbaar is maar dat je ook klassieke en alternatieve muziek kunt  luisteren. Tot slot kun je met een Premium abonnement ook de afspeellijsten van bekende DJ’s beluisteren. Zo ben je snel op de hoogte van de nieuwste hits.

Momenteel wordt er voor Juke Premium erg veel reclame gemaakt. De eigenaren van Juke hopen zo snel een groot marktaandeel te behalen. De Nederlandse markt voor streaming muziek is echter al overvol. Zowel Spotify als Apple Music hebben een grote groep trouwe gebruikers. Maar aok kleinere aanbieders, waaronder Deezer en Google Music, doen het prima. Of Juke een toevoeging is valt dan ook te bezien.

Juke downloaden

Ben je op zoek naar een alternatief voor Spotify of Apple Music? Dan kan Juke een  prima keuze zijn. De muziekdienst biedt veel muziek en heeft leuke extra’s. Vooral de mogelijkheden rondom het terugluisteren van radioprogramma’s lijkt erg handig.

Juke is beschikbaar voor iOS en Android. Je kunt dus luisteren naar Juke op een willekeurige smartphone of tablet met daarop Android. Ook voor de iPhone en iPad werkt de Juke app zonder problemen. Verder kun je Juke ook gebruiken via de browser. De muziekdienst heeft een eigen web-interface ontwikkeld waarmee je via je browser muziek kunt streamen.

Klik hier om de Android versie van Juke te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.