0

Jimmy Lovine: Spotify heeft geen toekomst

Jimmy Lovine is de hoogste baas bij Apple Music. En vanuit die positie heeft hij in een interview aan Billboard laten weten dat hij denkt dat Spotify geen lange toekomst voor zich heeft. Over Apple Music is hij uiteraard positiever gestemd, zijn eigen muziekdienst zal langer bestaan dan de concurrentie aldus Lovine.

Volgens Lovine is de markt voor streaming muziek uitermate competitief en wordt er door geen enkele aanbieder geld verdient. “Streaming muziek moet beschouwd worden als een complementaire service”. “Door de verkoop van andere diensten en producten zal streaming media pas zorgen voor bedrijfswinst” .

Als voorbeelden noemt Lovine onder andere Apple dat dankzij de verkoop van de iPhone en iPad kan investeren in Apple Music. Maar ook Amazon, dat met Prime Music actief is, moet het hebben van de bijbehorende hardware en het Prime abonnement voor het luisteren van muziek aldus de hoofdverantwoordelijke voor Apple Music.

Lovine merkt verder op dat Spotify door de gratis variant van haar muziekdienst onder haar eigen duiven schiet. Gebruikers die eenmaal gewend zijn aan een gratis dienst die goed werkt zullen niet snel gaan betalen voor een vergelijkbare dienst. Pas als een dienst een echte meerwaarde biedt in vergelijking met een gratis dienst zal die houding pas weer veranderen.

Het nadeel voor alle muziekdiensten is verder dat aanbod van muziek voor iedereen gelijk is. Het wordt daarom steeds lastiger om onderscheidend te zijn van de concurrentie.  Dit in tegenstelling tot online videodiensten, Netflix produceert haar eigen Originals waardoor de videodienst onderscheidend kan zijn van de concurrentie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.