0

‘Jimmy Iovine vertrekt bij Apple Music’

Jimmy Iovine is binnen Apple momenteel eindverantwoordelijk voor de online muziekdienst van het meest waardevolle bedrijf ter wereld. Maar daar gaat hoogstwaarschijnlijk verandering in komen. Het gerucht gaat namelijk dat Iovine op het moment dat hij de laatste betaling voor Beats Electronics in ontvangst neemt stopt bij Apple Music.

Jimmy Lovine was als medeoprichter betrokken bij Beats op het moment dat Apple de fabrikant van koptelefoons overnam. Binnen Beats was Iovine, vooral bekend als muziekproducer, verantwoordelijk voor de online muziekdienst van het bedrijf. Deze muziekdienst werd na de overname geintegreerd in Apple Music en Iovine bleef eindverantwoordelijk.

Een van de redenen voor Apple om Beats toendertijd over te nemen waren juist Iovine en Dr. Dre. Apple wilde beide producers graag aan boord halen om iTunes te verbeteren en om Apple Music op te zetten. Vooral  het grote netwerk in de muziekindustrie van zowel Dr. Dre als Iovinezou hier goed bij kunnen helpen.

Apple Music werd onder leiding van Iovine snel groot. Inmiddels is de muziekdienst de tweede speler op de markt voor muziek streaming. Momenteel heeft Apple Music rond de 30 miljoen betalende gebruikers en werkt het bedrijf ook aan andere content voor haar muziekdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.