0

Je Spotify abonnement betalen met iDeal

Vanaf deze week is het mogelijk om je Spotify Premium abonnement te betalen met iDeal. Spotify introduceert de iDeal betaalmethode nadat bleek dat veel Nederlanders het betalen met creditcard als minder veilig ervoeren. Tot op heden is het alleen mogelijk om Spotify via een creditcard, via PayPal of via een gift-card te betalen.

De iDeal betaling voor je Spotify abonnement is alleen de eerste maand nodig. Daarna weet Spotify welk rekeningnummer er bij een Spotify account hoort en zal het maandelijkse bedrag van de rekening worden afgeschreven. Of dit door middel van een automatische incasso of op andere wijze gebeurt is nog onduidelijk.

Om een nieuw abonnement met Spotify te gaan betalen via iDeal moet eerst een account aangemaakt worden. Vervolgens kan in de stap waar de betalingswijze voor het nieuwe abonnement opgegeven moet worden gekozen worden voor iDeal als betalingswijze. Betalingen via creditcards en gift-cards blijven overigens gewoon beschikbaar.

Spotify is vanaf deze week ook via iDeal te betalen.

Spotify is vanaf deze week ook via iDeal te betalen.

Geen plugins meer

Tegelijkertijd met de introductie van de iDeal betalingsmethode voor Spotify Premium heeft het bedrijf nog een aantal wijzigingen in haar muziekdienst doorgevoerd. Zo is Spotify gestopt met de ondersteuning van 3rd party plugins voor de Windows software. Ontwikkelaars kunnen nu nog gemakkelijk plugins maken om het programma om muziek te streamen van extra mogelijkheden te voorzien.

In een nieuwe versie van de desktop-versies van Spotify zal de mogelijkheid tot het toevoegen van plugins uitgeschakeld zijn. Voorlopig zullen bestaande plugins gewoon blijven werken. Vanaf het begin van volgend jaar zullen consumenten de nieuwe versie van de Spotify software tot hun beschikking krijgen. Op dat moment zullen de plugins niet langer werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.