0

Hoe vergaat het Spotify op de NYSE

Ruim een week geleden werden er voor het eerst aandelen Spotify verhandeld op de NYSE. Vooraf was bepaald dat een Spotify aandeel rond de 132 dollar waard zou moeten zijn. De introductiekoers lag echter fors hoger: de koers voor een Spotify aandeel tikte de 160 dollar ruimschoots aan.

Inmiddels zijn we anderhalve week verder en nog steeds staat Spotify er goed voor. Honderzestig dollar wordt er niet meer betaald voor een deel in de grootste online muziekdienst ter wereld. De huidige koers van een Spotify aandeel schommelt rond de 150 dollar. Nog steeds fors hoger dan de initiële koers van $132.

Spotify kreeg een notering op de New York Stock Exchange.

Spotify kreeg een notering op de New York Stock Exchange.

Met de huidige koers van $150 wordt Spotify momenteel gewaardeerd op ruim 25 miljard dollar. Voor Daniel Ek betekent is dit goed nieuws: hij bezit een groot deel van de Spotify aandelen en kan daardoor flink gaan cashen. Maar ook andere grootaandeelhouders, waaronder Sony, kunnen hun aandeel in Spotify tegen een flinke prijs verkopen.

Spotify is al jaren actief maar heeft nog nooit zwarte cijfers kunnen schrijven. Dit komt vooral omdat Spotify ontzettend hoge vergoedingen moet betalen aan auteursrechthebbenden. Maar ook het grote aandeel van gebruikers die gratis muziek streamen kosten de muziekdienst veel geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.