1

HitsNL – Exclusieve muziekdienst voor Nederlandstalige muziek

HitsNL is een nieuwe streaming muziekdienst die zich exclusief richt op het aanbieden van Nederlandstalige muziek. HitsNL wordt ontwikkeld en aangeboden door een groot aantal Nederlandse muzieklabels. Zij zijn van mening dat door het enorme aanbod aan muziek op de ‘grote’ muziekdiensten het Nederlandstalige aanbod ondersneeuwt.

Een abonnement op HitsNL kost per maand €3,99. De eerste maand geldt als proefperiode, tijdens die periode is het streamen van muziek dan ook gratis. Na die maand gaat het betaalde abonnement in waarbij klanten dit abonnement maandelijks ook weer op kunnen zeggen. De betaling voor HitsNL verloopt via iDeal of via een mobiele telefoon.

De mogelijkheden van HitsNL zijn vergelijkbaar met die van andere diensten als Spotify en Apple Music. Toch laat de site in een verklaring weten geen concurrent van die diensten te willen zijn. HitsNL wil graag de liefhebbers van Nederlandstalige muziek bedienen die geen zin of tijd hebben om lange zoektochten door de catalogi van Spotify of Apple Music te ondernemen.

Gebruikers van HitsNL kunnen op een aantal manieren genieten van Nederlandstalige muziek. Zo worden er applicaties aangeboden voor iOS en Android. Ook is het mogelijk om via de website van de streaming muziekdienst naar muziek te luisteren. Verder zal de app regelmatig primeurs krijgen: het nieuwe album van Marco Borsato zal als eerste op de muziekdienst verschijnen.

Mensen die graag muziek downloaden komen ook aan hun trekken. Gebruikers van HitsNL kunnen onbeperkt muziek downloaden naar een mobiel apparaat. Net zoals dat bij andere muziekdiensten het geval is zal de app geen mp3 bestanden opslaan. De muziek die via HitsNL wordt gedownload kan allen worden beluisterd via de applicatie.

Nu aanvragen?

Via de website van HitsNL is het vanaf vandaag mogelijk om een abonnement af te sluiten. Zoals gezegd stream je de eerste 30 dagen gratis. Pas daarna moet je gaan betalen voor deze nieuwe muziekdienst met uitsluitend Nederlandstalige muziek uit verschillende genres.

One Comment

  1. Het idee en de prijsstelling is mooi alleen jammer dat het aanbod zich alleen beperkt tot Nederlandstalig en dan vooral focust of volkszangers. Ik had gehoopt ook Nederlandstalige/Vlaamse artiesten aan te treffen die in het Engels zingen (denk aan JOHAN, a balladeer, Racoon, Milow, K’s Choice, Sarah Bettens, Kate Ryan, Lasgo, Sylver), maar helaas niets gevonden. Daarnaast is de iOS app vandaag weer geupdate zodoende even geprobeerd, maar het blijft een trage app. Ook miste ik de optie om een artiest of album snel offline op te slaan bij bijv Hits 30 met ‘…’ knop ontbreekt deze optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.