0

‘Happy’ van Pharrell Williams meest populaire muziek streaming in 2014

Uit cijfers van Spotify blijkt dat ‘Happy’ van Pharrell Williams de meest populaire muziek stream van het afgelopen jaar was. In Nederland was ‘Rather Be’ van Clean Bandit op Spotify populairder  dan de hit van Pharrell. De meest populaire Nederlandse artiest op Spotify was Tiësto terwijl Marco Borsate de meest gestreamde Nederlandse artiest was.

;

In totaal hebben alle gebruikers van Spotify meer dan 7 miljard uur aan muziek geluisterd via Spotify. Dit enorme aantal werd door gratis en betalende klanten van het bedrijf beluisterd via de website en via de diverse apps voor iOS, Android en andere besturingssystemen. Vooral de applicaties voor iOS en Android zijn erg populair om muziek te streamen. Het streamen op mediaspelers van Sonos en andere bedrijven is juist minder populair.

Spotify jaaroverzicht

Via een speciale website voor een Spotify gebruikers kun je je eigen jaaroverzicht van Spotify bekijken. Op deze site kun je zien welke muziek jij het meest heb gestreamt via Spotify. Ook kun je bekijken hoeveel uur je in totaal hebt gespendeerd aan het streamen van muziek via Spotify. Ben je een gebruiker van Spotify Free en Premium? Dan kun je na het koppelen van je Spotify account aan de actie-website jouw Spotify jaaroverzicht bekijken.

Ondanks de grote populariteit van Spotify maakt het bedrijf nog steeds geen winst. Met ruim vijftig miljoen mensen die muziek streamen via Spotify bedroeg het nettoverlies bijna 60 miljoen Euro. Van het grote aantal klanten maakt rond de 20% gebruik van Spotify via een betaald abonnement. De rest streamt gratis muziek met Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.