0

Gratis streaming met Spotify toch aan banden gelegd

De aanhoudende kritiek op de gratis versie van Spotify lijkt effect te hebben. De aanbieder van streaming muziek overweegt namelijk om het aanbod voor gebruikers die gratis muziek streamen te beperken.

Momenteel voert Spotify een test uit waarbij artiesten bepalen of fans hun muziek gratis mogen streamen of niet. Coldplay is waarschijnlijk de eerste band die meewerkt aan de test. Hun nieuwe album staat sinds gisteren op Spotify Premium. Gebruikers van gratis Spotify kunnen het nieuwe album niet luisteren.

Spotify staat al langer onder druk van de muziekindustrie. Taylor Swift besloot in 2014 al om haar muziek niet via gratis kanalen te laten verspreiden. Andere artiesten volgden al snel: onder andere Prince en Neill Young besloten om hun muziek niet via Spotify aan te bieden.

Deze situatie is natuurlijk erg vervelend voor mensen die betaald streamen met Spotify. Het muziekaanbod op de dienst is door de weigering van artiesten kleiner dan bij streaming muziekdiensten die geen gratis variant aanbieden.

Op basis van dit gegeven in combinatie met een groeiende weerstand bij de wereldsterren lijkt Spotify nu dus een koerswijziging te gaan doorvoeren. Hoe dit gaat uitpakken voor de grootste streaming muziekdienst is even afwachten. Zeker is wel dat gratis streaming steeds minder toekomst lijkt te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.