0

Gratis streaming bezorgt Spotify meer omzet

De gratis variant van Spotify zorgt er binnen het online muziekbedrijf voor dat veel meer omzet uit reclame-inkomstenwordt behaald. De omzet uit de verkoop van reclames steeg het afgelopen kwartaal met maar liefst 53% vergeleken met het eerste kwartaal van 2014. Het aantal mensen dat gratis Spotify gebruikt om muziek te luisteren steeg ook.

De hogere omzetten worden genoemd in een artikel op een Engelstalige website en worden niet door Spotify bevestigd. Wel liet het bedrijf in een verklaring weten dat de omzet uit gratis muziek streamen op mobiel sterk gestegen zijn. Sinds vorig jaar is het op Android en iOS apparaten mogelijk om gratis muziek te streamen.

Ook de groei in het aantal gebruikers steeg sterk. In mei vorig jaar hadden 40 miljoen mensen een account op de gratis streaming versie van Spotify. Dat aantal is in een jaar tijd gestegen naar 60 miljoen actieve gebruikers. Of ook Spotify Premium meer gebruikers kreeg is nog niet duidelijk. Het lijkt er echter op dat Spotify steeds meer concurrentie ondervindt van andere aanbieders van online streaming muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.