0

Gratis Spotify nu ook via draadloze speakers

Spotify Free is de gratis variant van de streaming muziekdienst. Deze gratis versie was alleen beschikbaar voor gebruik op mobiele telefoons en laptops. Binnenkort zal het echter mogelijk worden om ook via draadloze (wi-fi) speakers muziek te luisteren via Spotify Free.

Deze mogelijkheid wordt mogelijk door een nieuwe SDK (een set ontwikkeltools) voor Spotify Connect. Deze SDK maakt de implementatie van Spotify Free mogelijk in software voor wi-fi speakers op basis van Google Cast. Zo kun je via een Chromecast binnenkort gratis Spotify streamen naar een televisie of stereo-installatie met een Chromecast Audio.

De komende periode zal Spotify de eSDK 3 gaan implementeren in nieuwe speakers van verschillende fabrikanten. Ook bestaande speakers kunnen een update verwachten zodat ze muziek kunnen afspelen via de gratis Spotify variant. Zo wordt het mogelijk om Spotify Free te kunnen gebruiken in combinatie met speakers van Sonos en Denon.

Spotify Connect

Spotify Connect is een losstaande tool van Spotify die het mogelijk maakt om vanaf een tablet of telefoon muziek af te spelen op een speaker of muzieksysteem dat zich hetzelfde wifi netwerk bevindt. Als je in de Spotify app verbinding maakt met een speaker die Spotify Connect ondersteunt dan maakt deze speaker zelf verbinding met de servers van de muziekdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.