0

Gratis muziek luisteren met Spotify: hoe lang nog?

Spotify dankt haar succes deels aan de mogelijkheden die het biedt om gratis muziek te luisteren via Spotify Free. Grote vraag is momenteel echter hoe lang die mogelijheid nog bestaan. Grote platenlabels hebben namelijke forse kritiek op Spotify.

Vooral Universal vindt dat het gratis streamen van muziek zijn langste tijd heeft gehad en zou graag zien dat Spotify stopt met het gratis aanbieden van muziek-streams. De schade die het bedrijf leidt door het gratis streamen van muziek weegt niet op tegen de voordelen aldus een woordvoerder.

Gratis streamen erg populair

Spotify Free biedt gratis muziek streaming aan om mensen te verleiden een abonnement op haar online muziekdienst te nemen. Een Spotify Premium abonnement kost 10 euro per maand en biedt muziek in hoge kwaliteit en zonder reclame.

In een poging om meer mensen een Premium abonnement te laten afsluiten besloot Spotify vorig jaar om de limiet op het gratis muziek streamen te verwijderen. Vanaf het moment dat de limiet verdween won Spotify ontzettend veel nieuwe gebruikers. Vooral de gratis variant van Spotify werd ontzettend populair. 75% Van alle Spotify gebruikers betaalt niet voor de dienst.

Ook artiesten zijn tegen

Universal staat niet alleen in haar kritiek op Spotify. Ook artiesten hebben steeds meer moeite met de gratis variant van Spotify. Onder andere Taylor Swift verwijderde al haar muziek van Spotify omdat ze niet wil dat mensen haar muziek gratis streamen.

Ondanks de gratis streaming kan Universal flink verdienen aan Spotify. Als het bedrijf een nieuw contract tekent zou het over de komende 2 jaar 1 miljard dollar verdienen aan Spotify.

Spotify zelf vindt de kritiek onzin. De schade die labels leidden door het gratis downloaden van muziek is enorm en ook het aantal muziek-streams dat via Youtube wordt bekeken (zonder dat daarvoor betaald hoeft te worden) is vele malen groter dan het aantal gratis streams via Spotify Free.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.