1

Gratis klassieke muziek streamen met Idagio

Ben je een liefhebber van klassieke muziek, heb je een iPhone of iPad en wil je graag klassieke muziek streamen? Download dan uit de app-store de Idagio app en begin gelijk met het gratis streamen van duizenden uren aan klassieke muziek.

Idagio is een nieuwe muziekdienst die zich uitsluitend richt op het aanbieden van klassieke muziek. Wil je meer weten over deze nieuwe muziekdienst? Lees dan onze handleiding over Idagio waarin we een eerste indruk geven van deze muziek-app voor liefhebbers van klassieke muziek.

Idagio is ontstaan uit een idee van een Duitse muziekliefhebber en software-ontwikkelaar. Vanwege het ontbreken van veel van zijn favoriete klassieke muziek op Spotify en het in Duitsland erg populaire Deezer besloot hij om zelf te starten met een streaming muziekdienst die alleen maar klassieke muziek zou gaan bevatten.

Momenteel is het streamen van muziek via Idagio nog helemaal gratis. Wel wordt reclame aangeboden tussen de muziek door. Een betaalde variant van Idagio, die nu nog niet is af te sluiten, zal muziek zonder reclame bieden die ook nog eens in hogere kwaliteit wordt aangeboden. Ook wordt het mogelijk om muziek te downloaden en zal de betaalde variant geavanceerde afspeellijsten bieden.

Alleen voor iPhone en iPad

Idagio is momenteel alleen beschikbaar voor iOS. Daardoor werkt de app om klassiek te streamen dus alleen op de iPad en iPhone. Ook op nieuwere modellen van de iPod werkt Idagio. Liefhebbers van klassieke muziek die over een Android smartphone of tablet beschikken hebben pech; de Android app zal pas in 2016 beschikbaar komen.

Wel zal in de loop van dit jaar een internet-versie van Idagio online komen. Hiermee zal het mogelijk worden om gratis klassieke muziek te streamen via een browser. Dit betekent dat vanaf dat moment ook op Windows computers en laptops Idagio zal werken.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.