0

Google begint met gratis muziek streaming via All Access

Je zou haast vergeten dat Google ook een eigen streaming muziekdienst heet. Deze dienst, All Access, bestaat al geruime tijd en bood alleen betaalde streaming muziek aan. Maar daar is inmiddels verandering in gekomen.

Sinds gisteren kunnen Amerikanen namelijk ook gratis muziek streamen met All Access. Net zoals bij andere streaming muziekdiensten kan met de gratis versie van All Access niet alle muziek gratis beluisterd worden. Gebruikers kunnen kiezen uit online radio-stations die door medewerkers van All Access gevuld zijn met muziek. Je kunt dus niet zelf kiezen welke tracks je wil luisteren. Verder krijg je tijdens het luisteren naar gratis muziek ook reclame te horen.

Deze muziek past binnen een bepaald thema of een bepaald tijdstip. Verder zijn er ook radio-stations die passen bij bepaalde activiteiten of bezigheden. Deze manier van gratis streaming heeft Google afgekeken van Songza. Dat bedrijf werd vorig jaar door Google overgenomen en bood al langere tijd op dezelfde manier online muziek aan.

Nederland volgt later

Hoogstwaarschijnlijk zullen wij in Europa binnenkort ook kunnen profiteren van de mogelijkheid om gratis muziek te streamen met All Access. De betaalde variant van All Access is al langere tijd beschikbaar in ons land. De uitrol van de gratis versie van de muziekdienst lijkt dan ook simpel.

Naast de gratis variant kun je ook nog steeds betaald muziek streamen met All Access. Voor mensen die een Chromecast kopen heeft Google zelfs een aanbieding voor streaming muziek: je krijgt bij een Chromecast 3 maanden onbeperkt toegang tot All Access.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.