0

Gerucht: Spotify maakt volgend jaar beursgang

Spotify overweegt beursgang in 2017

Spotify overweegt beursgang in 2017

Volgens Bloomberg wil Spotify eind volgend jaar een beursgang maken. Mocht die beursgang doorgang vinden op basis van de huidige waarde van het bedrijf dan zal dat rond de 8 miljard opleveren, de huidige waarde van de grootste aanbieder van streaming muziek.

Of de geruchten over een mogelijke beursgang dit keer wel kloppen zal de tijd leren. De afgelopen jaren zou het bedrijf al verscheidene keren een beursgang maken. Tot op het heden is het bedrijf echter nog steeds in handen van particuliere investeerders.

Begin dit jaar nog sloot Spotify een lening af met bijzondere voorwaarden. Mocht Spotify binnen een jaar na het uitgeven van de lening niet aan de beurs zijn ondergebracht dan kunnen de geldschieters hun lening omruilen voor een aandeel in Spotify.

Spotify is de grootste aanbieder van streaming muziek ter wereld. Toch is het bedrijf ondanks haar enorme populariteit nog altijd niet winstgevend. Door haar enorme catalogus aan muziek en het relatief kleine aandeel van betalende gebruikers betaalt het bedrijf ontzettend veel royalties.

Met een beursgang en de bijbehorende financiële injectie zal Spotify weer voldoende geld in kas hebben om de komende jaren te kunnen blijven werken aan haar muziekdienst. Of aandeelhouders veel geduld zullen hebben met het uitblijven van winst is echter de vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.