0

Gerucht: Google koopt muziek streaming dienst Songza

Gerucht: Google koopt Songza?

Gerucht: Google koopt Songza?

Volgens diverse bronnen is Google in gesprek met muziek streaming dienst Songza: de zoekgigant zou het online muziek bedrijf, dat muziek aanbiedt op basis van de gemoedstoestand van de gebruiker, willen overnemen. Google zou bereid zijn rond de 15 miljoen te betalen voor Songza.

De overnameprijs is, volgens de geruchten, het belangrijkste struikelblok in het overnameproces. Het in New York gevestigde Songza zou meer waard zijn dan de 15 miljoen die Google momenteel overheeft voor het streaming muziek bedrijf. Wat dan wel een reële prijs is voor Songza blijft voorlopig gissen.

Muziek streamen met Songza

Songza verschilt van concurrerende muziek streaming diensten doordat het bedrijf gebruikers muziek laat streamen op basis van de gemoedstoestand van de gebruiker. Zo kun je muziek streamen die past bij een rustige zondagochtend maar biedt Songza ook playlists die je kunt gebruiken tijdens het hardlopen.

De Songza streaming muziek dienst is vooral in Amerika erg populair. In andere delen van de wereld, waaronder Europa, is het gebruik van Songza marginaal.

Over de precieze reden van de overname van Songza door Google is nog geen duidelijkheid. Volgens geruchten zou Google Songza willen integreren in haar eigen muziek streaming dienst Play Music. Deze dienst zou een verbetering goed kunnen gebruiken.

Maar ook de overname van Beats Music door Apple zou een reden kunnen zijn: het enorme bedrag dat Apple overhad voor Beats Music en de Beats koptelefoons lijkt een teken dat de markt voor streaming muziek steeds meer van belang wordt voor internet-bedrijven.

Google koopt Songza

Vandaag maakte Google bekend dat het bedrijf inderdaad Songza heeft overgenomen. Google heeft net geen 40 miljoen dollar betaald voor Songza. Dat is fors meer dan het oorspronkelijke bedrag dat Google voor muziek streaming bedrijf Songza zou over hebben. Google laat weten dat het bedrijf nu gaat kijken hoe het de muziek dienst van Songza gaat integreren met het eigen Play Music.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.