2

Gerucht: Apple Music in de zomer groter dan Spotify

Volgens de Wall Street Journal staat Apple Music op het punt om Spotify in te halen als grootste online muziekdienst van de Verenigde Staten. In Amerika groeit Apple Music maandelijks met ruim 5%. Spotify weet daar een groei van 2% tegenover te zetten.

De Apple HomePod is de eerste standalone wifi luidspreker van Apple.

De Apple HomePod is de eerste standalone wifi luidspreker van Apple.

Momenteel heeft Spotify meer dan 70 miljoen betalende gebruikers in alle landen waar de dienst is beschikbaar is. Apple Music staat op een tweede plek. De muziekdienst heeft wereldwijd een forse achterstand op Spotify. Deze achterstand wordt snel kleiner en in Amerika lijkt Spotify haar leidende positie snel te gaan verliezen.

Apple dankt haar populariteit aan het succes van de iPad en iPhone in de VS. Op die mobiele devices van Apple is de Music-app namelijk standaard geïnstalleerd. Veel gebruikers van de iPhone en iPad sluiten een abonnement af bij Apple Music en doen geen moeite om Spotify of Deezer te installeren.

De komende maanden zal Apple Music wellicht nog wat harder gaan groeien. Het bedrijf zal dan namelijk haar HomePod speakers uitbrengen. Deze speakers zullen de concurrentie aangaan met de speakers van Sonos en Bose. Op de HomePod is de Apple Music software ook al standaard geïnstalleerd.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.