0

Geen Neil Young muziek meer via streaming muziekdiensten

Na Taylor Swift, Prince en Thom Yorke heeft ook Neil Young al zijn albums en singles van Spotify, Deezer, All Access en Apple Music gehaald. In tegenstelling tot de andere artiesten die hun muziek verwijderen van grote streaming muziekdiensten doet Young dit niet vanwege de te lage vergoedingen die hij ontvangt. De rocklegende vindt de kwaliteit van de grote streaming muziekdienst echter te slecht voor woorden.

In een verklaring laat Neil Young weten dat hij niet wil dat zijn muziek wordt gedevalueerd door de slechtste geluidskwaliteit in de geschiedenis van radio of welke andere vorm van distributie dan ook. Verder laat de rocker weten zich niet goed te voelen bij het aanbieden van zijn muziek in deze belabberde geluidskwaliteit. Ook benadrukte Young meerdere malen dat ondanks de slechte deals die hij moest sluiten met streaming muziekdiensten hij geen financieel motief heeft voor het offline halen van zijn muziek.

Toch is de verklaring van Neil Young enigszins hypocriet aangezien hij betrokken is rondom een project waar gebruikers muziek kunnen downloaden of streamen in hoge kwaliteit. Deze dienst, Pono Music, biedt streaming muziek in lossless kwaliteit en ook is het mogelijk om betaald muziek te downloaden in dezelfde hoge kwaliteit. Neil Young is mede-oprichter van Pono Music en heeft er veel geld in zitten. Logisch dat hij dan kiest voor zijn eigen muziekdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.