0

Geen gratis radio meer via iTunes

Apple Music kent een nieuw slachtoffer. Na het opofferen van Beats Music, dat inmiddels niet meer bestaat, trekt Apple aan het eind van deze maand de stekker uit iTunes radio. De gratis radiozenders die via iTunes beluisterd kunnen worden worden geïntegreerd in Apple Music.

De enige uitzondering op deze wijziging in het online aanbod van radiozenders via Apple is Beats 1. Deze zender, die Apple speciaal online bracht om Apple Music te promoten, blijft gratis te beluisteren via iTunes. Ook als iTunes radio volledig offline is zal Beats 1 beschikbaar blijven voor gebruikers van iTunes Radio.

Deze stap van Apple lijkt bedoeld om meer mensen over te laten stappen op een betaald abonnement op Apple Music. Alle gebruikers die radio luisteren via iTunes radio kunnen dat blijven doen via een abonnement op Apple Music.

Niet in Nederland

In hoeverre deze stap van Apple Nederlandse gebruikers raakt is onbekend: onduidelijk is namelijk hoeveel mensen in ons land gebruik maken van iTunes Radio. Gezien het feit dat de dienst nooit officieel in ons land is uitgebracht lijkt het aantal gebruikers echter maar klein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.