0

Gaat Spotify in 2018 dan echt naar de beurs?

De beursgang van Spotify lijkt nu echt aanstaande. Volgens diverse bronnen heeft de Zweedse aanbieder van streaming muziek het benodigde papierwerk ingeleverd bij de Amerikaanse toezichthouder voor de aandelenbeurs in New York.

In de afgelopen twee jaar is de waarde van Spotify meer dan verdubbeld. De waarde van Spotify bedraagt momenteel rond de 20 miljard dollar, twee jaar geleden bedroeg de waarde van de grootste online muziekdienst nog rond de $9 miljard.

Spotify kiest, in tegenstelling tot andere tech-bedrijven, voor een bijzondere beursgang. Normaliter wordt bij een beursgang een groot aantal nieuwe aandelen uitgegeven die vervolgens verhandeld kunnen worden. Spotify kiest voor een ‘direct-listing’ waarbij al bestaande aandelen verhandeld mogen worden. Ook mogen aandeelhouders hun aandelen Spotify verzilveren.

Spotify kiest voor deze manier omdat het bedrijf geen gebrek aan contant geld heeft. Verder wil het bedrijf graag een notering aan een effectenbeurs om zo haar eigenaren en investeerders de mogelijkheid te geven om hun aandelen in contact geld te laten uitbetalen.  Verder hoeven banken en beleggingsspecialisten door deze direct-listing niet op zoek naar kopers voor aandelen Spotify.

 

Volgens de laatste gegevens is Spotify momenteel precies dubbel zo groot als haar grootste concurrent Apple Music. Een beursgang zal, zo is de verwachting, de publiciteit rondom Spotify goed doen. En wellicht dat het marktaandeel van Spotify hierdoor verder gaat groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.