0

Facebook sluit deal met Universal Music

Facebook lijkt serieus werk te gaan maken met haar eigen online muziekdienst. Het sociale netwerk sloot afgelopen week een deal met Universal Music. De komende jaren mag Facebook alle muziek van artiesten die onder contract staan bij Universal Music gebruiken binnen haar dienst.

De overeenkomst geldt daarnaaast ook voor andere Facebook diensten zoals Whatsapp, Oculusen Instagram. Universal is een van de grootste muziekuitgevers ter wereld. Door de deal kan Facebook in een klap concurreren met andere muziekdiensten.

Of het bedrijf nu per direct een eigen streaming muziekdienst wil gaan aanbieden is niet zeker. Met de overeenkomst kunnen namelijk ook andere functies binnen Facebook beter uitgebouwd worden. Zo mogen gebruikers die videobestanden uploaden nu legaal muziek gebruiken van artiesten die onder contract staan bij Universal Music.

Toch lijkt een eigen betaalde muziekdienst onder de Facebook vlag op termijn een zekerheid. Binnen Facebook bestaan al langere tijd plannnen voor het ontwikkelen en aanbieden van een online muziekdienst waarmee gebruikers betaald en wellicht ook gratis onbeperkt muziek kunnen streamen.

Wat de deal precies betekent voor de samenwerking tussen Facebook en Spotify is onbekend. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Facebook op korte termijn zal stoppen met het samenwerken met Spotify. De samenwerking geldt als een groot succes voor zowel Facebook als Spotify,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.